NSK EGÉSZSÉGKÖZPONT

NSK EGÉSZSÉGKÖZPONT

Fizikoterápiás eszközeink, kezelések

GameReady Med4Elite Hot and Cold rendszer – Kompresszió- és hidegterápiás készülék rendszer

Akut sportsérülések (görcs, ödéma, duzzanatok), ortopédiai – mozgásszervi problémák kezelésére. Egy időben 2 terápiás hatást fejt ki.

A hidegterápia segít csökkenteni a szövetek oxigénhiányát, a hideg meg tudja akadályozni a másodlagos szövetkárosodásokat. A folyamatos keringetés miatt gyulladáscsökkentő hatása is van.

A kompresszió, azaz a nyomás segít a kialakult duzzanatok csökkentésében, valamint nyirokkeringés és vérkeringés stimuláló.

A készülék képes két különböző hőmérséklet gyors, egymás utáni váltakoztatására is, miközben kombinálja a terápiát aktív kompresszióval (nyomás – eleresztés – pumpáló hatás)

  • Forradalmian új készülék
  • 2 páciens kezelése és akár különféle sérülések kezelése egy időben


Kombinált elektroterápia és ultrahang terápiás készülék (ITO Co. Ltd. – EU-941 – 4 csatornás elektroterápia, ultrahang terápia)

Elektromos izom- és idegstimuláló készülék, mely gyógyszer- és mellékhatás mentes. Különféle fizikai, mozgásszervi, lágyszöveti fájdalmak enyhítésére. Jól használható az izomzat edzésre, erősítésére, regenerációjára vagy műtétek, sérülések utáni rehabilitációra.

Alkalmazható: sportorvoslás, fájdalom terápia, mozgásszervi rehabilitáció, alakformálás és reumatológia területén is. Az elektroterápia és az ultrahang terápia külön-külön is alkalmazható.


Lökéshullám terápiás készülék – vákuum terápia (VACU-ACTOR) Storz Medical “Masterpulse” MP200

A lökéshullámok nagy erejű hanghullámok, mely a kezelt területen vérbőséget okoz, ezzel fokozza a sejtmembrán áteresztő képességét valamint a kollagén termelést, így javul az anyagcsere.

Sérülések, váll-, könyök-, csípő- és térd körüli fájdalom kezelésre. Sarkanytú, felfekvések okozta sebek kezelésére. Csillapítja a fájdalmat, csökkenti a gyulladást, beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

A készülék rendelkezik a V-Actor (vibrációs) masszírozó fejjel, így a terápia kombinálható vákuum terápiával, illetve köpölyöző funkcióval.

  • Piacvezető a sportorvoslás és az orvos technológia területén


TECAR terápia – Kapacitív és rezisztív rádiófrekvenciás készülék (ITO Co.Ltd. DIA-TKR 800 Professzionális TECAR készülék)

Ez a terápia hőmérséklet-növekedést hoz létre az egy adott áramátvezetéssel kezelt testterületen, stimulálva a test természetes gyógyulási képességét. Kettős módon keresztül állítható a kezelés az adott probléma alapján – kapacitív, azaz felszíni struktúrák kezelése, bőr vagy izom – rezisztív, azaz mélyebb rétegekhez mélyizmok, inak, csontok.

Akut és krónikus sportbetegségek, csontízületi állapotok kezelésére, regenerálja a szöveteket.

  • Szövetfüggő és szövetellenállás kombinált rádiófrekvenciás terápia
  • Hordozható készülék


Lézerterápiás készülék – fizikoterápia ELTECH K-Laser – Cube4

A gyógyászati lézerfény az élő szervezet sejtjeiben biokémiai hatásokat indukál, a beteg ízületet gyógyítja, közben csökkenti a gyulladást. A sejt anyagcseréjét optimalizálja. Izom és ínfeszültségeket csillapítja, gyógyítja a nehezen gyógyuló sebeket.

TENS készülékFájdalom csillapításra, természetes módon, elektromos ingerekkel

A TENS kezelés, egy olyan gyógyszermentes fájdalomcsillapító módszer, mely elektromos ingerek, azaz impulzusok segítségével aktiválja a test fájdalmat elnyomó mechanizmusait. Az érző idegeket stimulálja, blokkolja a fájdalom idegi jelzéseit, fokozza az endorfin termelődését. Ezek hatására csökken vagy megszűnik a fájdalom, elsősorban mozgásszervi eredetű fájdalmak esetén hatásos.

  • impulzusok széles skáláját képes küldeni, különböző időtartamban
  • minden beállítás más-más hatással vannak az idegekre
  • gyenge zsibongás érzetét keltik vagy nagyobb izom összehúzódáshoz vezetnek

Alkalmazási terület:

-Akut izom-ízületi betegség által okozott fájdalmak, pl.: izomhúzódás, zúzódás, rándulás, ínhüvelygyulladás, lumbágó, isiász

-Krónikus (hetek, hónapok óta fennálló) izom-ízületi betegség által okozott fájdalmak , pl.: gerincsérv, ín-izommerevség, reuma, nyaki, deréktáji és háti-, csukló-, könyök-, kézízület csípő-, térd, boka- és lábízületi  stb. eredetű fájdalmak esetében