NSK EGÉSZSÉGKÖZPONT

NSK EGÉSZSÉGKÖZPONT

Fizioterápia

Gyógytorna

A fizioterápia a gyógyítás egyik legősibb ága, amely a természet fizikai energiáit használja fel. Ennek speciális területe a gyógytorna, amely egy olyan gyógyító céllal alkalmazott mozgás, ahol passzív és aktív feladatokat is egyaránt alkalmazunk. Fontos szerepet játszik a mozgásszervi betegségek, egészségkárosodások megelőzésében, más néven a prevencióban. A már kialakult betegségek esetében, illetve a különböző műtétek utáni rehabilitáció során is nagy hangsúlyt kell fektetni a mozgásterápiára.

A kezelések alkalmával célunk a fájdalom csökkentése és megszüntetése, az izmok erejének, illetve nyújthatóságának és az ízületek mozgásterjedelemének optimális szinten tartása, fejlesztése. A keringés javításával, a mozgásfunkciók és a helytelen mozgásfolyamatok helyreállításával, korrigálásával is hozzájárulunk az életminőség javulásához.

Mindezeket célzott gyakorlatokkal, egyénre szabott foglalkozások keretein belül valósítjuk meg a páciensek számára.

Masszázs

A test szöveteinek kézzel történő kezelése, segíti a vérkeringés és a szövetek rugalmasságának fokozását, az izmok egymáson való elcsúszását, illetve gyorsítja az anyagcserét is. Hatással van a közérzetre, a fizikai és szellemi teljesítőképességre egyaránt.

Célja a mindennapi élet során kialakult izomfájdalmak megszüntetése, amelynek leggyakoribb okozója lehet a helytelen testtartás, a túlterhelés, a stressz.

Gyógymasszázs: Orvosi utasításra végzett, mozgásszervi és belgyógyászati panaszok esetén végzett terápia. Triggerpont kezelést is tartalmaz, amely a myalgiás csomók lazítására szolgál.

Aroma masszázs: Különböző illóolajokkal végzett, 80-90%-ban simító masszázs, amely lazább, felületesebb, nem hatol mélyen a szövetekbe. Gyengéd erősségű fogásrendszer jellemzi.

Svéd frissítő / relaxáló masszázs: Revitalizáló, izomlazító hatású. Már gyúró fogásokat is tartalmaz. Öt alap fogástechnikát foglal magába. Közepes erősségű fogásrendszer jellemzi.

Sport masszázs: Nagyobb részben kiemeléseket, gyúrásokat tartalmaz. Az izomkötegeket ellazítja, segítheti az izomláz csökkenését. Rendszeresen sportolók sérüléseinek prevencójára is alkalmas, továbbá az izomfáradtságot és az izomrostok regenerációját gyorsítja.